Manifestatie ‘De Weesperzijde leeft’

Manifestatie ‘De Weesperzijde leeft’

30-09-2012 tot en met 30-09-2012

-Galerie Weesperzijde-

Een bijzondere plek verdient een bijzondere bestemming. Weesperzijde 94 is zo een plek. Bekende kunstenaars, nieuw talent en originele duo’s exposeerden sinds 2008 in de galerie, en voorzagen hun tentoonstelling altijd van iets extra’s. Films, interactieve computerinstallaties, lezingen, muzikale intermezzo’s: een expositie in Galerie Weesperzijde staat nooit op zichzelf en is steeds verrassend.

Zondag 30 september maken wij een groepsfoto van alle honden in de buurt: lees meer >>

Manifestatie
‘De Weesperzijde leeft’

De hele maand september staat de Weesperzijdebuurt in het teken van de kunsten. Een feest van, voor en door buurtbewoners, powered by Galerie Weesperzijde. Een veerpontje vol verhalen, vissen die uit het water komen, een uitkijktoren over de Amstel, stoeptegels die veranderen in kleurige tekeningen. De Amstel is hierbij het verbindende thema.

Waar: Tussen Nieuwe Amstelbrug en Berlagebrug en Galerie Weesperzijde.

Wanneer: 1 t/m 30 september 2012, woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur

Meedoen: Voor activiteiten kunt u zich aanmelden via manifestatie@weesperzijde.nl

Weesperzijdemunt: Voor deze manifestatie krijgen wij geen financiële steun van het stadsdeel. Daarom is uw bijdrage van harte welkom. De meeste activiteiten zijn gratis, maar voor een aantal moet worden betaald. De plaatselijke valuta is de Weesperzijdemunt die u in de wachtkamer van Linda Hartman en in Galerie Weesperzijde kunt aanschaffen. Hiermee helpt u ons de begroting sluitend te krijgen.

Wat is er te doen?

Tijdens de manifestatie kunt u op een pontje luisteren naar verhalen van en over de Weesperzijde, maar ook samen met de kunstenaars uw verhaal op straat uitbeelden met schilderingen, beelden of tekeningen. Bij Galerie Weesperzijde is een podium voor filmmakers, musici en jong talent. Iedere avond wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd op straat, gekookt door buurtbewoners. Bij het invallen van de schemering komen virtuele graffitikunstenaars in actie.

Deelnemende kunstenaars

Verantwoordelijk voor deze metamorfose zijn Jan Andriesse, Eli Content, Jos van Eldonk, Linda Hartman, Aart Klein, Helena Koning, Herman Kossmann, Lily Lorenz, Eddy Posthuma de Boer, Harald Schole, Noek Zwaan en Buutvrij for Life.

download Programma.