Duo tentoonstelling

Duo tentoonstelling

01-04-2009 tot en met 30-04-2009

Karin Järvinen, keramische beelden
Fenneke Voorsluis, schilderijen en etsen

Karin Järvinen
Wat al decennia Karin Järvinens werk typeert, is de kwetsbaarheid van haar kleiobjecten. Beweging speelt steeds een grote rol in haar werk. De vaasachtige vormen zijn aldoor bezig van de grond te komen. Zij is voortduren op zoek naar een uiterste grens om haar beelden zo wankel mogelijk te maken. Dit blijft haar fascineren, maar uiteindelijk kiest ze toch voor evenwicht.

Karin Järvinen studeerde in 1977 af aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Zij exposeerde in Europa o.a. in Design Museum in Gent, Galerie Eewal in Leeuwarden en Amersfoort, Galerie Carla Koch te Amsterdam, Galerie Maas in Rotterdam. In Amerika exposeerde ze o.a. in The American Craft Museum in New York, Everson Museum in Syracuse (N.Y.), Nancy Margolis Gallery te New York en in Karsh-Masson Gallery in Ottawa (Canada). Haar werk is door verschillende musea aangekocht: het keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden, het Gemeentemuseum in Arnhem (Museum voor Moderne Kunst Arnhem), het Design Museum in Gent en ook is haar werk in veel privécollecties opgenomen. Dit is Karin Järvinens vierde expositie in Galerie Weesperzijde.

www.karinjarvinen.com


Fenneke Voorsluis
>Het werk van Fenneke Voorsluis kenmerkt zich door het schilderen van fragmenten van personen. Ze maakt portretten van onbekenden, ze verbeeldt indrukken die zij opdoet wanneer zij mensen observeert, los van hun sociale context, alleen. Het kijken naar hen ervaart zij als een intiem poëtisch moment. In haar atelier verwerkt ze al deze indrukken van nieuwe personen in haar portretten.

Fenneke Voorsluis studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Zij exposeerde bij de Drukkerij de Buitenkant en De Kijkkasten, beide te Amsterdam.

fennekevoorsluis.blogspot.com/