Duo tentoonstelling

Duo tentoonstelling

01-06-2009 tot en met 30-06-2009

Eddy Posthuma de Boer, Al Jahzeerah
Lijsbeth Teding van Berkhout, Sieraden

Eddy Posthuma de Boer
Al Jazeerah

Eddy Posthuma de Boer fotografeerde tijdens zijn reizen door het Arabisch schiereiland (Al Jazeerah)in Qatar, Saudie-Arabie, Oman en de Verenigde Emiraten.

Hij kwam bij de shekhs in hun paleizen, fotografeerde woestijnlandschappen en de kusten, en vergeleek de oude met de nieuwe cultuur, van de eenvoud naar de luxe van de petro-dollars. Maar hij fotografeerde vooral de mensen, in steden en dorpen, in hun werk, studie en liefhebberijen, zoals de kamelenraces en de valkerij. En ook de contractarbeiders uit Pakistan en de kinderen uit de Soudan als kamelenjockies heeft hij in beeld gebracht.

Eddy Posthuma de Boer (1931) is geboren en opgegroeid in de Amsterdamse Stadionbuurt. Na zijn middelbare schooltijd is hij bij een aantal fotografen in Amsterdam leerling geweest. Tot begin jaren vijftig, toen verkoos hij een vrijheidslievend bestaan als freelance fotograaf. Naast zijn werk voor Het Parool, De Volkskrant, Time-Life, KRO-Studio, Avenue, Holland Herald, SabenaRevue en incidenteel voor vele andere media, heeft Posthuma de Boer rusteloos over de aarde gezworven. In meer dan tachtig landen heeft hij het menselijk leven vastgelegd. Er is geen aspect van het leven dat Postuma de Boer ongemoeid heeft gelaten. Alle gradaties van drama en humor heeft hij in zijn fotografie vastgelegd.

http://eddy.posthumadeboer.com/

Lijsbeth Teding van Berkhout
Sieraden


Lijsbeth Teding van Berkhout zal, naast eerder werk, een serie sieraden laten zien, welke hun oorsprong vinden op Vlieland. Tijdens een vakantie op het eiland, heeft zij op het strand veel verruwd, aangespoeld glas gevonden. Dit glas heeft zij verwerkt in sieraden, voornamelijk colliers, in een combinatie met zilverdraad en plaat. Naast sieraden zullen kleinplastieken en penningen worden getoond.

Lijsbeth Teding van Berkhout studeerde aan Rietveld Academie Amsterdam en is werkzaam als zelfstandig edelsmid. Zij exposeerde o.a. in Galerie Nouvelle Images in Den Haag, Nederlandse Penningkunst Laren, V.E.S. tentoonstellingen, Fidem XXIII Londen, Fidem XXIV Boedapest, Fidem XXV Neuch√Ętel.